Mechanical Engineer

Assen

Functie

Voor onze internationaal opererende klant in Assen zijn wij op zoek naar een ervaren Mechanical Engineer. Onze klant ontwerpt en maakt biologische luchtreinigingsinstallaties voor overheden en industrieklanten. Hierbij kun je denken aan grote waterzuiveringsbedrijven, verschillende bierbrouwerijen en partijen als een Shell en Bayer.

In de functie van Mechanical Engineer houd jij je bezig met het doornemen van (Engelstalige) technische specificaties als basis voor het maken van tekeningen in 2D en3D in SolidWorks (GA’s, P&ID’s, tag lists en soms ook productietekeningen).Je beoordeelt projectspecificaties en de leveringsomvang om zo helder en accuraat de apparatuur tekunnen definiëren die bij een bepaald projectcontract hoort en bespreekt dit met het projectteam.Daarnaast draag je bij aan het selecteren van de juiste procesinstrumenten, zoals bijv. pompen, kleppen, ventilatorenen piping. Je verzorgt het (Engelstalige) submittalpakket, bestaande uit schema’s, algemene overzichtstekeningen,stuklijsten, specificatiebladen en proces-/instrumentatiediagrammen.Enig (internationaal) reizen kan voorkomen: om met (nieuwe) leveranciers kennis te maken; om (zo nu endan) FATs en SATs uit te voeren.

De functie kan eventueel worden aangevuld met:
Het verwerken van eventuele wijzigingen van de klant en daarbij rekening houdend met meer-/minderwerk enbespreekt deze met de projectmanager. Jebeantwoordt gedurende het lopende project alle technische vragen van de klant m.b.t. het systeem. Ookbiedt je (technische) ondersteuning aan Azzuro’s Service Engineers bij problemen in het werkveld.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor de Engineering binnen een project en voer je zelfstandig de communicatie betreffende alle engineeringswerkzaamhedenmet klant en leverancier.

Functie-eisen

 • Je bent een ervaren mechanical of project engineer en werkt op HBO-niveau.
 • Je hebt een achtergrond in werktuigbouwkunde, dan wel chemische techniek.
 • Enige bekendheid met ATEX en/of in de petrochemie is een pre.
 • Je bent gewend om in een internationaal speelveld te opereren.
 • Je bent woonachtig rond de lijn Assen-Groningen.

Aanbod

 • Een baan voor 36 tot 40 uur per week (net wat je zelf wilt)
 • Een bedrijfseigenregeling;
 • 8% vakantiegeld;
 • 28 vakantiedagen;
 • Pensioen: 2% bovenop je brutoloon
 • Koningsvoordeel.

Deze vacature is op basis van Werving & Selectie. Dit houdt in dat jij rechtstreeks bij onze klant in dienst komt.

Sollicitatie

Ben jij onze nieuwe Koning(in)? Solliciteer dan via de onderstaande knop en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over de vacature bel of App met Wiert Jan Klok op 06 47 083 785.

Algemene Informatie

    Assen
   Fulltime
    40 uur
   HBO
    Sinds: 

3 november 2022

    Vacature Kenmerk: 140

Recruiter

Wiert Jan Klok<br>

Wiert Jan Klok


06 – 47 08 37 85

Deel deze vacature