Home 9 Nieuws 9 Koning van de Maand

Koning van de Maand

12 juni 2022

Alexandru is een van onze nieuwe koks. Hij is in April begonnen bij Hotel Onder de Linden in Roden.

Hij is opgegroeid in het kleine plaatsje Zarnesti in Roemenië. Zarnesti  is omringd is door bergen en ligt ongeveer 30 kilometer van de grote stad Brasov. Het is een arme buurt, waar mensen hard werken om rond te kunnen komen.

Alexandru is erg trots dat hij een Roemeen is omdat Roemenië een rijke geschiedenis heeft en het land veel mooie landschappen kent. Er zijn veel problemen in het land maar ondanks dat proberen ze toch alles uit het leven te halen.

Alexandru heeft eerst in dezelfde fabriek als zijn ouders gewerkt. In deze fabriek worden onderdelen voor vliegtuigen gemaakt. Na 2 jaar hier gewerkt te hebben wilde hij toch wat anders gaan doen. Doordat een vriend vertelde over zijn ervaringen in de keuken is Alexandru ook enthousiast geworden. Hij wilde mooi leren koken en is eerst begonnen als keukenhulp. In 3 jaar tijd is hij doorgegroeid tot chef. Het restaurant waar hij heeft gewerkt is een van de beste Fine Dining restaurants van Roemenië (https://www.retraiestecudor.ro/). In het begin was het best zwaar omdat het lange werkdagen van 14-15 uur waren voor een loon van € 300,- per maand. Na deze 3 jaar heeft hij nog een jaar gewerkt bij Bagatelle in Brasov (https://bagatelle.ro/).

Het werken bij Hotel Onder de Linden bevalt hem erg goed. ‘’Het is een mooie ervaring om hier te mogen wonen en werken. Door mijn collega’s ben ik hartelijk ontvangen en hierdoor voelde ik mij al snel thuis in het team. Elke dag leer ik nog nieuwe dingen in de keuken. Ik woon op dit moment in Groningen. Dat is een erg mooie stad, er is elke dag wel iets te beleven. Mijn planning is om nog zeker de komende jaren hier te blijven werken.’’

Laatste Nieuws

Deel dit bericht

Nieuwste Vacatures