Home 9 Nieuws 9 Koning van de maand

Koning van de maand

1 april 2021

Peter Schadenberg werkt al jaren met veel plezier als allround timmerman in de bouw.  Benieuwd naar zijn ervaringen? Hieronder lees je zijn verhaal.

Omscholing van de metaal naar de bouw

Op dit moment werkt Peter via Uitzendkoning bij Bouwbedrijf Thijs als allround timmerman.
Hij is inmiddels al jaren werkzaam als Timmerman, maar dit is niet altijd zo geweest.

‘’Ik heb vroeger de LTS richting Metaal gedaan. Nadat ik de LTS had afgerond ben ik vervolgens jaren bij een metaalbedrijf in Assen werkzaam geweest. Je gaat je na verloop van tijd afvragen of het werk wat je nu doet iets is wat je wilt blijven doen. Op een gegeven moment was ik de woning van mijn ouders aan het verbouwen. Hier had ik plezier in en het ging mij ook goed af. Ik ben toen gaan kijken of er een mogelijkheid was om een omscholing te doen in de bouw. Uiteindelijk heb ik op mijn 30e een omscholing gedaan tot timmerman bij de bouwschool in Ruinen. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik alweer 21 jaar met veel plezier in de bouw werkzaam.

Wat ik mooi vind aan het werk als Timmerman is dat je bij mensen thuis aan het werk bent. Geen klus is hetzelfde en je maakt tijdens je werk altijd wat leuks mee. Elke keer als ik een project heb afgerond kan ik genieten van het resultaat. Je hebt iets moois neergezet en je hebt een tevreden klant. Daar doe je het voor.’’

Uitzendkoning als werkgever
Inmiddels werkt Peter al meer dan 5,5 jaar voor Uitzendkoning. ‘’ik werd destijds door de jongens van Uitzendkoning benaderd om eens bij hun langs te komen voor een bak koffie. Ik heb toen een prettig gesprek gehad en een dag later was ik al via hun aan het werk. Ik heb in die jaren dat ik nu bij Uitzendkoning ben voor een paar verschillende aannemers gewerkt. Ik had bij deze aannemers altijd werk in de buurt en voor langere tijd. De jongens hebben er ook altijd voor gezorgd dat ik geen dag bij huis zit.

Inmiddels heb ik een vast contract gekregen bij Uitzendkoning waar ik erg blij mee ben. Het is ook een stukje waardering. Het contact is goed. Korte lijnen en ze helpen je altijd. Bij een vraag of een probleem wordt er meegedacht en gezocht naar een oplossing. Er wordt doorgepakt.’’

Werken in de bouw

Herken jij jezelf in het verhaal van Peter en denk je dat wil ik ook? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe koningen die in de bouw willen werken of al werkzaam zijn in de bouw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Laatste Nieuws

Deel dit bericht

Nieuwste Vacatures